Boussoufa tot einde seizoen van AA Gent

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt slaat AA Gent nog verrassend toe. Het huurt Mbark Boussoufa voor de rest van het seizoen van Lokomotiv Moskou. De tweevoudige Gouden Schoen kwam in Moskou al een tijdje niet meer van de tribune en kiest nu dus voor een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Het was een race tegen de klok om al het papierwerk in orde te krijgen, maar AA Gent is er toch in geslaagd om op de transfermarkt op het nippertje een stunt van formaat te realiseren. 'Bous' speelt tot hij einde van het seizoen in de Ghelamco Arena. Nadien loopt zijn contract bij Lokomotiv Moskou ten einde.

De 31-jarige Marokkaan startte zijn profcarrière in het Ottenstadion. Tussen 2004 en 2006 voetbalde hij voor AA Gent, nadien trok hij voor vijf seizoenen naar Anderlecht. Daar pakte hij twee titels en een beker. Bovendien heeft Boussoufa ook twee Gouden Schoenen op de schouw staan en werd hij ook drie keer verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. In 2011 trok hij naar Anzji Machatsjkala, waar hij onder meer ploegmaat werd van Yuri Zhirkov en Samuel Eto'o. Door financiële problemen deed de Russische club twee seizoenen later al zijn grootverdieners van de hand. Bous bleef in Rusland en tekende een contract bij Lokomotiv Moskou, maar deemsterde volledig weg in de Russische hoofdstad. Hij kwam dit seizoen zelfs amper 45 minuten in actie. 

 

 

3465 keer bekeken