Guardiola volgend seizoen coach bij City

Manchester City heeft de wedloop om Pep Guardiola gewonnen. De huidige coach van Bayern München volgt op het einde van dit seizoen de vertrekkende Manuel Pellegrini op. De Spanjaard geldt als een van de meest succesvolle coaches van de voorbije jaren en tekende voor drie seizoenen in het Etihad.

Vincent Kompany en Kevin De Bruyne krijgen dus een nieuwe coach. Guardiola kondigde vorig seizoen al zijn vertrek uit Beieren aan en bekende open te staan voor een uitdaging in de Premier League. Clubs als Manchester City, Manchester United en Chelsea werden meteen met de tweevoudige Champions League-winnaar in verband gebracht. City drukt nu alle speculaties de kop in. "We doen dit uit respect voor Manuel Pellegrini en de spelers. Manuel is nog helemaal gefocust om zijn doelen voor dit jaar te bereiken. Hij krijgt nog alle steun van iedereen binnen de club", verklaart City op zijn clubwebsite.

Guardiola coachte de voorbije zes jaar een waanzinnige prijzenkast bij elkaar. Zo werd hij met Barcelona drie keer op rij kampioen en won hij er twee keer de beker en twee keer de Champions League (2009 en 2011). Nadien maakte hij ook Bayern twee keer kampioen en ook een derde titel lijkt Der Rekordmeister en Guardiola niet meer te kunnen ontglippen. Hij won ook een Duitse beker en is dit seizoen nog in de running voor de Champions League. In de achtste finales van het kampioenbal moet Bayern voorbij Juventus.

 

444 keer bekeken