Refaelov loodst Club voorbij Lokeren

Bekijk de samenvatting vanaf 17:30

Zonder al te veel overtuiging heeft Club Brugge in eigen huis Lokeren opzijgezet. Refaelov maakte nog voor de pauze een vroeg doelpunt van Harbaoui ongedaan. Het werd 2-1 op Jan Breydel.

Al na elf minuten keek Club Brugge tegen een achterstand aan. Een vrije trap van Ninaj belandde bij Harbaoui, die de 0-1 vanuit buitenspel voorbij Butelle tikte. De reactie van blauw-zwart liet nog geen zestig klokslagen op zich wachten. Refaelov kapte zich vrij en ondernam een eerste doelpoging. De gelijkmaker verdween via de kuit van Overmeire in doel: 1-1. Op het halfuur herhaalde dat scenario zich. De Bock haalde de achterlijn en zette voor, Refaelov nam de bal ineens op de slof. Opnieuw week het schot af op een Lokeren-verdediger alvorens in doel te vliegen: 2-1. Club Brugge had overwicht in de eerste helft, maar kon Verhulst niet meer aan het werk zetten. 

Ook na de pauze had Club Brugge het betere van het spel, al as dat zonder veel franjes. Gedoz en Refaelov vonden elkaar vrij makkelijk, maar de Braziliaan verzuimde tot twee keer toe om het beslissende doelpunt te maken. Club creëerde kleine kansen, maar dwong Verhulst nooit tot een wereldsave. De Lokerse doelman had geen problemen met een vrije trap van Denswil en een zachte poging van Izquierdo. De beste mogelijkheid was nog voor Lokeren. Harbaoui trapte goed naar de linkerbenedenhoek, waar Butelle de bal noodgedwongen in hoekschop moest duwen. 

Dankzij de zege wordt Club Brugge voor even leider in de stand. Lokeren lijkt de trein met play-off 1 te missen. De marge met KRC Genk, de zesde in de stand, bedraagt nu al zeven punten. 

2701 keer bekeken