Spektakel aan zee levert 3-3 gelijkspel op

Bekijk de samenvatting vanaf 0:10.

KV Oostende en Moeskroen hebben na een spektakelstuk 3-3 gelijk gespeeld. Oostende leek gemakkelijk op weg naar de zege. Maar Moeskroen knokte zich keer op keer terug in de wedstrijd.

Oostende begon sterk aan de eerste helft. Na minder dan een minuut was het al bijna raak. Musona kreeg de bal niet voorbij Vagner. Musona was de gevaarlijkste man bij Oostende. Berrier schilderde een vrije trap op zijn hoofd, maar Vagner bracht alweer redding. Vlak voor de rust ineens een foutje van Dussenne in de verdediging. Canesin kopte de bal tot bij Musona en die ging over het been van Vagner. Penalty volgens Delferiere, een hele lichte in elk geval. Cyriac mocht de penalty omzetten en bracht Oostende 1-0 voor.

Tien minuten na de rust kon Oostende de voorsprong verdubbelen. Canesin liep de hele flank af en gaf de bal achteruit. Musona was goed gevolgd en had eindelijk z’n doelpuntje beet. Moeskroen leek nu in de touwen te hangen, maar de mentale veerkracht was groot. Bij een hoekschop klom Dussenne boven iedereen uit. De centrale verdediger kopte sterk binnen. En vijf minuten later was Moeskroen helemaal terug in de wedstrijd. Viola pakte de bal heerlijk op de volley en knalde de 2-2 voorbij Ovono. Tien minuten voor tijd kwam Oostende dan toch terug op voorsprong. Musona bediende Lukaku en die fusilleerde doelman Vagner. 3-2 voor Oostende. Maar dan was het nog niet gedaan. Vlak voor het einde van de match dook Markovic ineens op voor doel. De Serviër bleef koel en trapte de 3-3 op het bord. Een gouden punt voor Moeskroen in de strijd om het behoud. Oostende laat twee punten liggen, maar blijft wel vierde in het klassement.

1526 keer bekeken