Genk houdt drie punten thuis tegen KVK

Bekijk het matchverslag vanaf 21:15.

Racing Genk heeft de drie punten thuis gehouden tegen KV Kortrijk. De Limburgers speelden een sterke eerste helft, maar konden slechts een keer scoren. Na de rust kwamen ze nog met de schrik vrij wanneer Rolland een penalty miste voor Kortrijk. In de stand duwt Genk Standard opnieuw uit de top zes. 

Een gretig Genk nam in de eigen Cristal Arena het voortouw tegen de Kerels. De Limburgers zetten heel wat druk en waren gevaarlijk via Thomas Buffel en Leon Bailey. Na 21 minuten kwam de thuisploeg ook op voorsprong. Kortrijk verloor Christian Kabasele uit het oog bij een vrije schop en de verdediger kon vrijstaand binnenkoppen. 

Meteen na het openingsdoelpunt scoorde Genk bijna een tweede keer. Een schot van Pozuelo belandde op de paal en in de herneming kregen ook Buffel en Karelis de bal niet tegen de netten. Bij KV Kortrijk was het een half uur pompen of verzuipen. De thuisploeg behield het overwicht, maar dat leidde niet meer tot grote kansen.

Na een sterke eerste helft zakte Genk helemaal terug na de pauze en maakte het zichzelf nog erg moeilijk. De spelers van Peter Maes kwamen bijna niet meer in de buurt van Darren Keet, maar ook Kortrijk speelde niet veel klaar. Tien minuten voor tijd kregen de bezoekers nog een penalty na onvrijwillig handspel van Kabasele, maar Rolland zijn schot was zwak en doelman Bizot pakte de bal klemvast. 

 

1319 keer bekeken