Charleroi pakt zege tegen KVM in slotfase

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Charleroi heeft vanavond drie heel belangrijke punten gepakt in de race om een plaats bij de eerste zes. Mechelen leek lange tijd op weg om de zege te pakken, maar in de slotfase ging Charleroi erop en erover.

Charleroi begon verschroeiend aan de wedstrijd. Na nog geen minuut spelen was Pollet daar al een eerste keer. Gillet zat er goed tussen. Mechelen was meteen wakker geschud en was via Verdier ook een eerste keer gevaarlijk. Penneteau bracht redding met de vingertoppen. Pech voor Verdier, maar enkele minuten later was het wel raak. Verdier knalde naar doel, de bal week af op het been van  Martos en Penneteau was geklopt. 0-1 voor de bezoekers en een goede start voor KV Mechelen. Charleroi gaf zich niet gewonnen en het kwam bijna op gelijke hoogte. Amara Baby kreeg de bal met een gelukje voor de voeten, maar de Senegalees liet de kans onbegrijpelijk liggen. Het spel ging goed op en neer en halverwege de eerste helft kreeg Mechelen een penalty. Verdier werd in de rug gelopen en Vertenten wees meteen naar de stip. Een koud kunstje voor Tim Matthys en 0-2 voor Malinwa. Charleroi kreeg even een mentale dreun, maar op het half uur kon het de aansluitingstreffer maken. Een vrije trap van Ninis week af op het hoofd van Perbet. De Fransman stond buitenspel, maar het doelpunt telde toch. 1-2 en Charleroi terug in de wedstrijd.

Na de rust minder kansen en meer duels en strijd. Charleroi ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en drukte Mechelen weg op z’n eigen helft.  Tot grote kansen kwamen de Carolo’s echter niet.  N’Ganga was er nog het dichtste bij met een voorzet die op de lat viel. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Baby wou de bal hard voor doel zetten, maar knalde hem verrassend aan de eerste paal binnen. Enkele minuten voor het einde werd het zelfs nog erger voor de Mechelaars. De ingevallen Benavente nam de bal goed mee en verscheen alleen voor Gillet. De Peruviaan bleef koel en stifte de 3-2 knap binnen. Een pijnlijke nederlaag voor KV Mechelen na een zinderende wedstrijd. Charleroi blijft in de running voor play-off 1.

1487 keer bekeken