Westerlo verliest en blijft laatste

Bekijk het matchverslag vanaf 12:30.

De eerste nederlaag van Westerlo in 2016 is er een in eigen huis geworden. De Kemphanen kwamen na een sterke eerste helft op voorsprong, maar Zulte Waregem stelde na de pauze orde op zaken. Diallo en Dalsgaard maakten de openingstreffer van Apau ongedaan: 1-2.

Esssevee moest de klus in het Kuipje zonder zijn vaste sluitstuk zien te klaren. Bossut sukkelt nog met een rugblessure, waardoor Steppe voor Zulte Waregem zijn competitiedebuut maakte. Die kreeg in de eerste helft heel wat werk op te knappen. Zo had hij op lage schoten van Cools en Henkens een goede reflex in huis en ook zijn save op de vrijschop van Daems mocht er wezen. Steppe kon de bal maar net tegen de lat tikken. Westerlo leverde de beste spelkwaliteit voor de rust, wat naast heel veel kansen ook in een doelpunt resulteerde. Apau zette een een-tweetje op met De Ceulaer, die de bal met een knap hakje aan de Nederlander teruggaf. Apau zocht naar zijn rechter en schoof de 1-0 hard in de verste hoek. 

In de tweede helft toonde Zulte Waregem een ander gezicht. Het drukte Westerlo meteen terug tot in de eigen rechthoek en scoorde vroeg de aansluitingstreffer. Diallo werd op een vrijschop van Leye volledig vrijgelaten en kopte de gelijkmaker overhoeks binnen. Essevee had de Kemphanen in de tang en klommen nog voor het uur op voorsprong. Dalsgaard sneed naar binnen een nam Van Langendonck met een harde schuiver te grazen: 1-2. Een slotoffensief van Westerlo leverde nog één grote mogelijkheid op maar Cools en Gounongbe konden een harde voorzet van De Ceulaer niet binnenduwen. 

Zulte Waregem voelt de hete adem van KRC Genk en Standard in de nek, maar blijft dankzij de overwinning wel in de top zes. Westerlo blijft na deze nederlaag in de rangschikking logischerwijs laatste.

 

1084 keer bekeken