Standard wint eerste keer met Valdes

Bekijk het matchverslag vanaf 0:35.

Standard heeft met 0-2 gewonnen op het veld van OH Leuven. Voormalig Barça-icoon Victor Valdes debuteerde in de basis van de Rouches en liet enkele keren zijn kunnen zien. In de stand springt Standard voorlopig naar de vijfde plaats. OHL verliest voor het eerst in vijf wedstrijden. 

Op een zwaar en moeilijk bespeelbaar veld nam Standard meteen het initiatief en dat resulteerde na vier minuten al in een doelpunt. Matthieu Dossevi besliste om uit te halen van ver en zijn poging vloog enig mooi voorbij Riou in doel. OHL herstelde zich stilletjes aan van die vroege achterstand en creëerde enkele kansen, maar veel ballen kreeg de debuterende Valdes niet te verwerken.

Iets voor het half uur brak Standard nog een keertje uit. Gabriël Boschilia stond net niet buitenspel en de Braziliaan trapte de bal in doel. De thuisploeg was niet meteen in staat om te reageren en zo gingen beide ploegen rusten bij een 0-2-stand.

OHL begon scherp aan de tweede helft en kreeg meteen een goede kans via Croizet, maar hij vond doelman Valdes op zijn weg naar doel. Mede door de staat van het veld lag het tempo na de pauze erg laag en kwam er nog weinig gevaar van beide ploegen. In de stand staat Standard voorlopig vijfde, OH Leuven blijft veertiende en moet hopen dat Westerlo en Moeskroen dit weekend geen punten pakken. 

 

4107 keer bekeken