Chelsea heeft zijn nieuwe spits beet

Het Engelse Chelsea heeft er een nieuwe spits bij. Alexandre Pato komt tot het einde van dit seizoen op huurbasis over van het Braziliaanse Corinthians. De 26-jarige aanvaller is geen onbekende in Europa aangezien hij tussen 2007 en 2013 bij AC Milan speelde.

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is Pato ook officieel een Blue. Hij vertelde aan Sky Sports dat het een droom was om voor Chelsea te spelen. “Ik ben zo blij. Ik heb altijd al gedroomd van hier te spelen. Ik bedank Chelsea en de fans voor de steun.”

In Londen wil hij vooral spelen, maar het enige wat hij op dit moment wil is zich zo snel mogelijk aanpassen aan zijn nieuwe ploegmakkers. Wie weet wordt dit wel de ideale manier om opnieuw geselecteerd te worden voor de Braziliaanse nationale ploeg waarvoor hij al 27 keer in actie kwam. Zijn laatste selectie dateert al van oktober 2013 in de gewonnen oefeninterland tegen Zambia.

De Braziliaan is vooral gekend om zijn eerder succesvolle passage op Italiaanse bodem. In 150 wedstrijden scoorde hij 63 doelpunten en gaf hij 18 assists voor Milan. Na zes jaar trok hij de Europese deur achter zich dicht en ging hij terug naar zijn geboorteland bij Corinthians. Na een uitleenbeurt aan reeksgenoot Sao Paulo, trekt Pato dus terug naar Europa.

586 keer gelezen