Sylla verlost RSCA op Stayen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:45.

RSC Anderlecht heeft Sint-Truiden moeizaam geklopt met 1-2. In de slotminuten zorgde invaller Idrissa Sylla voor de bevrijdende goal. Het is de eerste keer sinds oktober dat Anderlecht twee wedstrijden op rij kan winnen.

Voor de wedstrijd kwam Rob Schoofs afscheid nemen van zijn Stayen. Hij trok eerder deze week naar regerend landskampioen KAA Gent en liet de kapiteinsband over aan doelman Dutoit. Bij Anderlecht kwamen zowel Djuricic als Galhardo aan de aftrap. Raman start in de basis bij STVV.

Een gedreven Anderlecht legt meteen tempo in het spel met veel druk naar voor. Na amper een minuut krijgt paars-wit een strafschop na een lichte maar duidelijke fout van Erichot op Lukebakio. Dutoit kiest de goede hoek maar Tielemans zet de strafschop feilloos om, 0-1.

De Kanaries komen steeds beter in de match en net voor het halfuur wordt hun enthousiasme beloond. Cuevas kopt een vrije schop van Raman terug in het pak, de bal gaat wat knullig door de benen van Proto en Fernandes duwt de bal binnen, 1-1.

In het begin van de tweede helft is Sint-Truiden de baas en paars-wit heeft duidelijk moeite met de Kanaries. De Anderlechtsupporters beginnen te morren. “Hasi buiten” en “Anthony, Anthony, Anthony, olé olé” gonst door het stadion. Sint-Truiden blijft duwen in de laatste tien minuten maar zonder gevaar.  Integendeel, de ingevallen Sylla kan een lange bal van Galhardo over Dutoit binnentikken. Dutoit gaat niet voluit bij die actie en tegen de gang van het spel in staat het 1-2 in het voordeel van RSC Anderlecht. In de allerlaatste seconden krijgt Angban een meer dan terechte rode kaart na een overtreding met gestrekt been op Steven Defour.

Op een diefje maar vooral zonder enige overtuiging nemen de Brusselaars de drie punten mee op Stayen. Sint-Truiden blijft achter met een 2 op 18. Anderlecht wint en komt op twee punten van leider KAA Gent, maar daarmee is ook alles gezegd.

5310 keer bekeken