Vidic bergt voetbalschoenen op

Een week nadat hij zijn contract ontbond bij Inter Milaan heeft Nemanja Vidic zijn voetbalpensioen aangekondigd. Dat deed hij op de website van Manchester United, de club waar hij helemaal doorbrak. “De tijd is voor mij gekomen om er een punt achter te zetten.”

Vidic was het voorbije anderhalve jaar actief bij de Italiaanse eersteklasser Inter, maar omdat de verdediger bleef sukkelen met de rug besliste de club en speler om hun verbintenis stop te zetten. “De blessures die ik de voorbije jaren heb gehad, eisen hun tol”, zegt de Servische verdediger. “Ik wil alle spelers bedanken met wie ik heb gespeeld, alle managers en stafleden met wie ik heb gewerkt en een oprechte ‘dankuwel’ zeggen aan de fans voor hun jarenlange steun.”

De 34-jarige Vidic begon zijn carrière op het hoogste niveau bij Rode Ster Belgrado in het seizoen 2000-2001. Na vier jaar bij Belgrado en twee seizoenen bij Spartak Moskou tekende de centrale verdediger bij Manchester United. Daar groeide hij uit tot een van de vaste waarden van het team en uiteindelijk werd hij er ook aanvoerder. Met Man U won hij onder meer vijf keer de Premier League, een keer de Champions League en in 2008 het WK voor clubs. 

173 keer gelezen