Franse voetbalbond steunt Infantino

De Franse voetbalbond zal bij de komende voorzittersverkiezingen van de FIFA stemmen op de Zwitser Gianni Infantino. Dat bevestigde de Franse bondspreses Noël Le Graët vrijdag aan de Franse sportkrant L’Equipe. Eerder deze week bevestigde de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie al dat het collectief zal stemmen op Infantino.

Gianni Infantino is de huidige nummer twee van de UEFA en één van de kandidaten om de geschorste FIFA-voorzitter Sepp Blatter op te volgen. Op die manier laten ze de Franse kandidaat Jérôme Champagne links liggen nadat hij in conflict ging met de Franse bondsvoorzitter.

“Gianni heeft alle kwaliteiten om te slagen”, vertelt Le Graët. “Hij heeft ervaring, talent, werkkracht en overtuiging. Dat heeft hij al bewezen als secretaris-generaal van de UEFA, aan de zijde van UEFA-voorzitter Michel Platini.”

Le Graët is vooral te spreken over het ambitieuze programma van Infantino en is ervan overtuigd dat hij de voetbalfederaties weer op het juiste pad kan zetten. Daarnaast zijn ook de Bahreinse voorzitter van de Aziatische federatie sjeik Salman, de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale en Prins Ali van Jordanië kandidaat.

Op 26 februari wordt er een opvolger gezocht voor Blatter. Hij werd samen met Platini op 21 december vorig jaar geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA. De sancties zijn een gevolg van een verdachte betaling van 1,8 miljoen euro die Blatter in 2011 aan Platini deed, maar waarvoor geen schriftelijk contract bestaat.

95 keer gelezen