Hasi heeft statement over VDB klaar

Anderlecht-trainer Besnik Hasi ziet Anthony Vanden Borre liever niet terugkeren in de spelerskern, of dat liet hij alvast uitschijnen op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Sint-Truiden. Bij een vraag over VDB had Hasi zijn antwoord klaar.

Een goed voorbereide Hasi had niet anders verwacht dan een vraag te krijgen over woelwater Vanden Borre. “Ik ga daar kort op ingaan, maar ik wil er geen volledige dag over spreken. We hebben morgen een belangrijke wedstrijd en die moeten we zo goed mogelijk voorbereiden.”

Manager Herman Van Holsbeeck zette begin deze week de deur op een kier voor een terugkeer van Vanden Borre, maar de trainer van Anderlecht heeft daar minder oren naar. “Herman zal daar wel zijn redenen voor hebben”, begon Hasi. “Maar het gaat hier wel duidelijk om meer dan Anthony alleen. Er is de club, maar dan heb je ook de spelersgroep en dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Vanden Borre haalde afgelopen zomer in een interview zwaar uit naar zijn ploegmaats. Hij noemde hen ‘janetten’, ook al werden zijn woorden volgens hem verkeerd begrepen. Sindsdien is VDB naar de achtergrond verdwenen. “Anthony heeft de groep aangevallen en zoiets doe je niet. Zeker niet in het openbaar. Van een ploegmaat kan en mag je zo’n uithaal niet aanvaarden”, zegt Hasi.

Achteraf benadrukte de coach wel dat hij allerminst twijfelt aan de sportieve kwaliteiten van Vanden Borre. Wat er met de speler zal gebeuren zal in de komende dagen en weken intern besproken worden.