KDB minstens zes weken aan de kant

Kevin De Bruyne staat minstens zes weken geblesseerd aan de kant. Uit de eerste onderzoeken blijkt dat de Rode Duivel enkele scheurtjes opliep aan zijn knie en enkel in de League Cup-wedstrijd tegen Everton. Verder onderzoek moet nu uitwijzen of hij ook geopereerd moet worden. Dat vertelt zijn manager Patrick De Koster aan VTM Nieuws. 

De Bruyne moest woensdagavond van het veld gedragen worden in de halve finale van de League Cup tegen Everton. Man City won die wedstrijd en plaatste zich zo voor de finale, dankzij onder meer een assist en doelpunt van De Bruyne, maar de club zag onze landgenoot in de slotminuten ook uitvallen. De Rode Duivel bleef met zijn studs in de grasmat steken en moest met een ingepakt been van het veld gedragen worden. 

Manuel Pellegrini, trainer van de Citizens, reageerde woensdag na de match optimistisch: “Volgens mij zal hij niet uit zijn tot het einde van dit seizoen." Ook de Bruyne zelf zag zijn blessure niet al te erg in, vertelde zijn manager Patrick De Koster. “Hij heeft een lichte knak gehoord, maar denkt niet dat het de mediale of de kruisbanden zullen zijn. Hij denkt eerder aan een verstuiking van zowel de knie als de enkel."

EK niet in gevaar

Met een onbeschikbaarheid van zes weken is er ook goed nieuws voor de Rode Duivels. Het EK van deze zomer komt niet in gevaar voor De Bruyne en de middenvelder raakt misschien zelfs fit voor de oefeninterland tegen Portugal (29 maart).

 

1455 keer bekeken