Stevige concurrent voor Van Damme in LA

Een dag nadat LA Galaxy de transfer van Jelle Van Damme officieel bekend maakte, stelde de Amerikaanse club meteen een stevige concurrent voor onze landgenoot voor: Ashley Cole. De 35-jarige Engelsman liet vorige week zijn contract ontbinden bij AS Roma en kiest nu voor een nieuw avontuur in de Major League Soccer.

Coach Bruce Arena ziet zijn team versterkt worden met – opnieuw – een ervaren verdediger. “Ashley Cole is een van de meest succesvolle verdedigers ter wereld en heeft doorheen zijn carrière op het hoogste niveau gespeeld. Hij kan onze verdediging waardevolle ervaring bijbrengen.”

Ashley Cole verdedigde in zijn carrière de kleuren van Arsenal, Crystal Palace en Chelsea. In 2014 verliet hij Engeland en tekende hij bij AS Roma, de club van Rode Duivel Radja Nainggolan. De linksachter won in totaal drie keer de Premier League, zeven keer de FA Cup, een keer de Champions League en een keer de Europa League. Hij verzamelde 107 caps voor Engeland. Bij LA Galaxy treft hij trouwens zijn voormalige collega van bij de nationale ploeg, Steven Gerrard. 

331 keer gelezen