Pa Mitrovic dreigde met bom bij transfer naar RSCA

De transfer van Aleksandar Mitrovic naar Anderlecht verliep niet zonder slag of stoot. Volgens Albert Nadj, ex-aanvoerder en huidig sportief manager van Partizan Belgrado, dreigde de vader van de spits een bom te gooien op de Servische club als zijn zoon niet naar paars-wit mocht vertrekken.

Nadj doet zijn verhaal in de Servische krant Blic. “Ik was tegen een transfer. Ik vond dat hij zich verder moest ontwikkelen bij Partizan, dan zou de club zelfs meer dan vijf miljoen euro (het bedrag dat Anderlecht betaalde) hebben kunnen verdienen.”

“Terwijl we discussieerden over zijn transfer, kwam zijn vader naar binnen. Hij dreigde om een bom op de club te gooien als we zijn zoon niet naar Anderlecht lieten gaan. Ik heb hem uit het kantoor gegooid. Daarna hebben nog een aantal politici gebeld om ons onder druk te zetten en uiteindelijk is Mitrovic vertrokken.”

Aleksandar Mitrovic speelde in totaal twee seizoenen bij Anderlecht. In 90 wedstrijden maakte hij 44 doelpunten. Afgelopen zomer verliet hij het Astridpark voor de Engelse Premier League. Newcastle betaalde zo’n 18 miljoen euro aan paars-wit. 

367 keer gelezen