Rodgers verdedigt transfer Benteke

Brendan Rogers, ex-trainer van Liverpool, verdedigt de transfer van Christian Benteke naar The Reds. Hij doet dat bij The Guardian. Sinds het ontslag van Rodgers zit Benteke meer op de bank dan hem lief is, maar zegt Rodgers: “Jürgen Klopp probeerde hem naar Dortmund te halen, dus hij weet dat het een goede speler is.”

Liverpool betaalde afgelopen zomer 46,5 miljoen euro voor de Rode Duivel, maar wordt door velen als een paniekaankoop van de vorige trainer van de club gezien. Rodgers verdedigt zich: “Ik bracht hem in de zomer naar Liverpool omdat we te weinig doelpunten maakten en als er iets is wat hij kan, is het dat wel. Maar het kost hem tijd om zich aan te passen aan de speelstijl van het team en de manier waarop Klopp druk wil zetten.”

Volgens Rodgers neemt Klopp zijn tijd met de spits. “Alles in dit land lijkt momenteel wel gericht op korte termijn, niet? Je moet al twintig doelpunten maken in je debuutseizoen om niet de stempel van mislukking te krijgen. Ik denk niet dat Jürgen de zaken zo bekijkt. Hij probeerde hem naar Dortmund te halen. Hij ontmoette hem en zijn makelaar ook in Duitsland, dus hij weet dat hij een goede speler is.”

223 keer gelezen