Boschilia officieel voorgesteld in Luik

De nieuwe aanwinst van Standard Gabriel Boschilia is officieel voorgesteld aan de pers. De negentienjarige aanvallende middenvelder werd begin deze maand op uitleenbasis overgenomen van het Franse Monaco en speelde intussen al drie wedstrijden voor de Rouches. “Ik hoop om hier meer speelminuten te krijgen dan bij Monaco”, zegt de Braziliaan.

Tot nu toe kan hij zijn ambities waarmaken. Van coach Yannick Ferrera kreeg hij zowel tegen Lokeren, Gent en Racing Genk telkens speelminuten. Een volledige wedstrijd was echter nog niet aan de orde, maar hij is blij met wat hij al liet zien. “Ik ben tevreden over mijn debuut, al weet ik dat ik beter kan omdat ik nog wat matchritme ontbreek”, zegt hij.

Boschilia is ambitieus en ziet de Jupiler Pro League als een ideale springplank. “Ik wil hard werken om na dit seizoen sterker terug te keren naar Monaco. Voor ik vertrok, heb ik een gesprek gehad met coach Leonardo Jardim en hij zei me dat ik een club op uitleenbasis moest zoeken om ervaring op te doen. Ik heb zijn raad dan ook opgevolgd en ben naar Luik gekomen.”

Boschilia verkaste vorig seizoen voor zo’n negen miljoen euro van het Braziliaanse Sao Paulo naar Monaco, maar kon er nog geen basisplaats afdwingen. Dit seizoen kwam hij slecht in zes wedstrijden in actie waarvan hij maar één keer de 90 minuten volmaakte.

248 keer gelezen