“Brussels stadion niet klaar voor EK”

Opnieuw kopzorgen over het Brusselse stadion dat gebruikt moet worden tijdens het EK voetbal in 2020. Volgens Brussels parlementslid Johan Van den Driessche zal dat stadion niet op tijd klaar zijn. Bouwheer Ghelamco zou over twee maanden met de bouw moeten starten, maar beschikt nog niet over alle vergunningen.

Van Den Driessche verwacht dat de procedure pas volledig afgerond zal zijn over een jaar. “Dat betekent concreet dat we met die vertraging een kruis mogen maken over het EK. Ik zeg dat niet alleen. Dat zeggen vooral de specialisten die iets weten van het bouwen van stadions en van zulke grote werken”, aldus Van den Driessche.

Brussel is één van de speelsteden voor het EK in 2020. Het gloednieuwe stadion moet in juli 2019 af zijn, want dan komt de Europese voetbalbond UEFA het keuren. Het Koning Boudewijnstadion is sowieso geen optie, dat voldoet niet aan de eisen van UEFA.

"Deadline haalbaar"
Volgens Philip Neyt van de Ghelamco Groep is de deadline haalbaar. "We moeten natuurlijk wel allemaal in de positieve richting denken. Niemand wilt ervoor verantwoordelijk zijn dat het EK niet naar Brussel komt, en al zeker Ghelamco niet."