Mignolet loodst Liverpool naar finale League Cup

Liverpool heeft zich dinsdag als eerste geplaatst voor de finale van de League Cup. De terugwedstrijd tegen Stoke City eindigde net zoals de heenwedstrijd op 0-1 en dus kwamen er strafschoppen. In die penaltyreeks was Simon Mignolet de held bij The Reds.

Liverpool won drie weken geleden op het veld van Stoke City met 0-1 en begon thuis dus met een kleine bonus aan de terugwedstrijd. Maar op Anfield kwamen de spelers van Jürgen Klopp vlak voor de rust op achterstand. Arnautovic liet Mignolet van dichtbij kansloos. Zowel in de reguliere speeltijd als in de verlengingen werd er niet meer gescoord en dus moesten strafschoppen beslissen wie er doorging naar de finale.

Simon Mignolet ontpopte zich daarin tot penaltyheld van de avond. “Big Si” stopte de pogingen van Crouch en Muniesa, terwijl Can (Liverpool) zijn strafschop tegen de paal trapte. Uiteindelijk knalde Joe Allan de beslissende penalty hoog tegen de touwen, waardoor Liverpool zich voor de twaalfde keer in de geschiedenis plaatste voor de finale van de League Cup. The Reds zijn ook recordhouder met acht eindzeges.

“Heel blij met finale”

Mignolet reageerde erg enthousiast na zijn sterke prestatie. “Ik besef nog niet goed wat er is gebeurd, daarvoor is het nog wat vroeg. We wilden dit heel graag. Bij de rust incasseerden we een tegenvaller met dat doelpunt, maar we zeiden dat dat geen invloed mocht hebben. Dat we nog 45 minuten en misschien wel meer tijd hadden. We hebben die penalty’s overleefd, de manier waarop doet er niet toe. Iedereen is blij met de finale en hopelijk doen we daarin ook onze job.”

In de finale neemt Liverpool het op tegen het Manchester City van Kevin De Bruyne en Vincent Kompany of Everton met Romelu Lukaku en Kevin Mirallas. The Toffees wonnen de heenmatch met 2-1, onder andere dankzij een doelpunt van Lukaku. Hun terugmatch wordt woensdagavond afgewerkt. 

Just got home, not really knowing what happened! One thing is for sure: we are in the final! #Wembley #capitalonecup #YNWA

Een foto die is geplaatst door Simon Mignolet (@22mignolet22) op

733 keer gelezen