Opnieuw schandaal in de Serie A?

In de Italiaanse hoogste klasse is het alle hens aan dek. Drie Italiaanse topclubs worden verdacht van grootschalige belastingontduiking. Op dinsdagmorgen vonden in het kader van het juridisch onderzoek al huiszoekingen plaats bij bestuurders van AC Milan, Lazio en Napoli.

Volgens Sky Sport Italia en Gazzatta dello Sport heeft het Italiaans gerecht in totaal 35 clubs in het vizier, voornamelijk eerste- en tweedeklassers. Talrijke clubs en makelaars worden verdacht van onder meer witwassen van geld, organiseren van criminele organisaties, fraude en het opmaken van valse facturen.

Onder de verdachten bevinden zich machtige clubleiders als Adriano Galliani (AC Milan), Claudio Lotito (Lazio) en Aurelio de Laurentiis (Napoli). Ook Jean-Claude Blanc ,de bestuurder van het Franse PSG, wordt in het dossier genoemd. Die laatste zou in 2012 hebben gesjoemeld bij de transfer van steraanvaller Ezequiel Lavezzi van Napoli naar PSG.

Lavezzi is echter niet de enige topvoetballer die betrokken zou zijn bij frauduleuze praktijken. Ook (ex-)topvoetballers als Adrian Mutu, Diego Milito, Ciro Immobile en Hernan Crespo worden verdacht. 

565 keer gelezen