Vanden Borre wil comeback maken

“Voor mij is alles vergeten.” Dat zegt Anthony Vanden Borre in een exclusief interview met Sport/Voetbalmagazine. Vijf maanden na zijn controversiële uitspraken – “de kleedkamer zit vol janetten” -  wil hij het verleden achter zich laten.

 In een interview met Het Laatste Nieuws en de Franstalige kranten van Sud Presse in augustus vorig jaar besloot Vanden Borre om komaf te maken met wat hem dwarszat. Hij noemde zijn ploegmakkers ‘tapettes’ en zei dat Hasi niet meer telde voor hem. Vanden Borre werd naar de B-kern verwezen en is al meerdere maanden niet meer opgedaagd.

 “Ik heb nog een contract voor twee en een half jaar, met een optie voor een bijkomend seizoen. Mensen denken misschien dat ik hier rustig van ga profiteren, maar ik ben een competitiebeest, ik heb goesting om weer te spelen - en dat heeft niets met geld te maken”, zegt Vanden Borre aan Voetbalmagazine.

 In het interview zegt hij spijt te hebben van wat er allemaal gebeurd is. “Vooral ten opzichte van de supporters en van Herman (Van Holsbeeck). Beiden hebben me altijd geholpen zodat ik terug op niveau kwam en naar het WK kon gaan. Ze hebben me altijd gesteund en doen dat nu nog”, zegt hij aan Sport/Voetbalmagazine. De steun van die Anderlechtsupporters is hij alleszins niet kwijt. “Ik wandel elke dag door de straten van mijn stad en ik kom er veel fans tegen die me bemoedigend aanspreken. Dat doet me plezier.”

Of Vanden Borre ooit nog in een paars-wit shirt te zien zal zijn is de vraag. Trainer Besnik Hasi verklaarde eerder dat hij niet meer op hem rekent en dat hij hem bovendien al een paar maanden niet meer op de club gezien had. VDB wil wel water bij zijn wijn doen. “we moeten er zien uit te geraken en ervoor zorgen dat bepaalde personen stoom kunnen aflaten. Ik ben bereid om een gesprek te hebben. Natuurlijk moeten zij ook bereid zijn om de stap te zetten.”

513 keer gelezen