Officieel: Djuricic naar Anderlecht

Anderlecht heeft vandaag de komst van de Serviër Filip Djuricic officieel bevestigd. Djuricic wordt een half jaar gehuurd van het Portugese Benfica. Dit weekend zat de 23-jarige aanvallende middenvelder al op de tribune tijdens Anderlecht-Charleroi. Djuricic zal bij paars-wit het nummer 11 dragen.

"Anderlecht is één van de grootste clubs in Europa" zei Djuricic op z'n voorstelling. "Ik ben ervan overtuigd dat ik Anderlecht kan helpen en omgekeerd. Ik wil kampioen worden en volgend jaar in de Champions League spelen." Djuricic zat bij Benfica op een zijspoor. Dit seizoen speelde hij mee in amper 2 wedstrijden. In de zomer van 2013 plukten de Portugezen Djuricic nog weg bij het Nederlandse Heerenveen voor zo'n 6 miljoen euro. In z'n eerste seizoen bij Benfica speelde de 'Cruijff van de Balkan' 22 wedstrijden en scoorde hij 2 keer, waaronder een doelpunt in de Champions League tegen... Anderlecht.

Vorig seizoen werd Djuricic nog uitgeleend aan achtereenvolgend Mainz en Southampton, maar ook daar kon hij geen potten breken. Nu krijgt hij bij paars-wit dus een nieuwe kans om zich te tonen.

340 keer bekeken