"Anthony, Anthony, olé olé" in Astridpark

Opvallende gezangen zondag in het Constant Vanden Stockstadion. Vlak na de vroege 0-1 van Charleroi zingt een groot deel van het Anderlecht-publiek “Anthony, Anthony, Anthony olé olé” verwijzend naar Anthony Vanden Borre. De rechtsachter van paars-wit werd in augustus uit de kern gezet nadat hij gezegd had dat de kleedkamer “vol janetten” zat.

Anderlecht-trainer Besnik Hasi verklaarde vorige week nog op z’n persconferentie dat een terugkeer van Vanden Borre ondenkbaar is. “Hij heeft al zes maanden geen wedstrijd gespeeld en bovendien al drie maanden niet getraind. Ik heb hem ook al drie maanden niet op de club gezien” zei Hasi. Een deel van het Anderlechtpubliek staat wel duidelijk nog achter de verguisde rechtsachter.

Een groot deel van het Anderlechtpubliek heeft zich ondertussen ook tegen trainer Besnik Hasi gekant. Voor de wedstrijd ontrolde de harde kern een tifo met daarop "back to the roots". De supporters verwachten duidelijk meer van paars-wit. Toen de spelers na de moeizame 2-1 zege het publiek gingen groeten hadden veel supporters het stadion al verlaten.