Club pakt driepunter in Beveren

Bekijk het verslag vanaf 19:20

Een jarige Michel Preud’homme had zich geen beter cadeau kunnen wensen. Club Brugge ging met 1-2 winnen op het veld van Waasland-Beveren na een geanimeerde wedstrijd met heel wat kansen.
De thuisploeg bleef in een spannend slot op zoek gaan naar de gelijkmaker, maar de Brugse defensie hield stand. Blauw-zwart komt zo na 23 speeldagen op drie punten van leider AA Gent.

Club Brugge had in de beginfase heel wat aanvallende intenties, op het kwartier werden die ook beloond. Bjorn Engels kopte op een hoekschop de bal hard in de hoek. Een prima start dus voor de bezoekers, die nadien het betere van het spel hadden. Toch kon het de score niet verder uitbreiden en kwam de thuisploeg via een afgeweken schot van Ousseynou Cissé op gelijke hoogte. Een aangename eerste helft met doelpogingen aan beide kanten.

Club bleef ook na de pauze bedrijvig voorin, met succes want na 52’ spelen dook Jelle Vossen alleen op voor doel en hij schoot de 1-2 binnen. Waasland-Beveren probeerde wel nog via Langil en Schrijvers, maar een gelijkmaker kwam er niet meer. Door de zege klimt Club Brugge over Anderlecht naar de tweede plaats. Waasland-Beveren heeft onderin nog drie punten meer dan hekkensluiter Westerlo.

 

2830 keer bekeken