Gent walst over Standard heen

Bekijk het verslag vanaf 2:56

AA Gent heeft vandaag zijn titelambities opnieuw kracht bijgezet en zijn leidersplaats verstevigd. Het versloeg Standard met 0-3 in een vol Sclessin. Voor Standard was dit het eerste verlies in eigen huis sinds midden oktober.

Standard nam de wedstrijd in het openingskwartier, maar creëerde geen grote kansen. Het was Moses Simon die voor AA Gent een als eerste dreigde. Zijn vluchtschot ging een metertje naast. De Rouches scoorden wel in de 34ste minuut toen Fiore een vrije trap goed verlengde, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

In de tweede helft kwam AA Gent na vier minuten op voorsprong via de onvermijdelijke Depoitre. Brecht Dejaeghere kreeg te veel ruimt, kon de bal voor doel schuiven en Depoitre liep de 0-1 binnen aan de tweede paal. Pech lag aan de basis van de 0-2. Gouden Schoen Sven Kums zag zijn bal afwijken en doelman Hubert was kansloos. AA Gent herleefde dankzij de doelpunten en Standard kon nooit echt dreigen. Via Brecht Dejaeghere werd het in de 70ste minuut nog 0-3. Een zware nederlaag voor Standard.

AA Gent staat eerste met 49 punten. Vijf meer dan Anderlecht. Club Brugge kan nog tot op drie punten terugkomen als het wint van Waasland-Beveren. Standard zijn opmars richting de top zes is nu even stopgezet. De Rouches blijven zevende met 31 punten. 

6917 keer bekeken