Paars-wit met moeite voorbij Charleroi

Bekijk de samenvatting vanaf 0:10.

Een wisselvallig Anderlecht is met de schrik vrijgekomen tegen Sporting Charleroi. De Karolo's waren voor de rust de betere ploeg, maar paars-wit herstelde zich in de tweede helft. Het werd 2-1 in het Astridpark.

Beide defensies bleken in de openingsfase nog niet goed wakker te zijn. Al na 50 seconden reageerde niemand bij Anderlecht op een hoekschop, waarop de vrijstaande Perbet aan de tweede paal de 0-1 simpelweg kon binnentikken. Ook bij Charleroi was de focus een manco achterin. Penneteau greep naast een vrije trap van Defour, Baby werkte de bal ongelukkig in eigen doel. 1-1 na nog geen twee minuten voetballen. Anderlecht stelde nadien teleur in de eerste helft. Charleroi overvleugelde de paars-witte verdediging. Het dook steeds met z'n drieën de zestien in en creëerde de betere kansen. Het scoorde zelfs via - nog eens - Perbet en Pollet, maar beide aanvallers werden terecht afgevlagd voor buitenspel. De Brusselaars konden Penneteau slechts één keer bedreigen voor de pauze. Lukebakio kwam ver naar binnen en trapte goed naar de hoek, maar de Fransman tikte de bal goed in hoekschop. Nadien was het al Charleroi wat de klok sloeg, maar Proto maakte alle pogingen van de Zebra's onschadelijk. Een fluitconcert van het thuispubliek na 45 minuten was geen onlogisch gevolg.

Anderlecht herpakte zich in de tweede helft en bokste meteen drie uitstekende kansen in elkaar. Op een poging van dichtbij en een afgeweken schot voorzet van Tielemans had Penneteau nog een uitstekende reflex in huis, maar op een harde kopbal van Okaka had de doelman geen antwoord: 2-1 na 55 minuten. De voorsprong gaf Anderlecht vertrouwen, wat hier en daar resulteerde in enige nonchalance. Een onnodig hakje van Praet op de eigen helft leidde zelfs ei zo na de gelijkmaker in, maar Perbet trapte van dichtbij onbegrijpelijk naast. Dankzij de zege wippen de Brusselaars (voor even?) over Club Brugge naar de tweede plaats. Bij winst kon Charleroi terug de top zes induiken, maar door de nederlaag blijft het achtste. Het heeft nu één puntje minder dan Racing Genk, dat zesde blijft.

3855 keer bekeken