De Boeck start met gelijkspel

Bekijk het matchverslag vanaf 23:00.

Het duel tussen Moeskroen-Péruwelz en Lokeren was het debuut van Glenn De Boeck als trainer bij Moeskroen. In zijn eerste wedstrijd speelde Moeskroen in eigen huis 1-1 gelijk tegen Lokeren.

Het was een slaapverwekkende vertoning in de eerste helft. Pas in de 38ste minuut was er voor het eerst echt doelgevaar. Hamdi Harbaoui glipte door de buitenspelval en ging recht op doel af. De spits kon de bal ook afleggen, maar ging voor eigen succes. Zijn schot spatte uiteen op de paal. Even later probeerde Overmeire het met een laag afstandsschot, maar Moeskroen-doelman Vagner Da Silva ging goed plat.

Gelukkig as er beterschap in de tweede helft. Hamdi Harbaoui zette Lokeren in de 49ste minuut op voorsprong toen hij de bal moederziel alleen kon binnen tikken. Moeskroen moest nu komen en deed dat ook. Eerst schoot Mulic een kans hoog over, vervolgens kopte Badri de bal net naast de paal en Viola zag zijn geniale omhaal op de paal gaan. Pech voor de invaller, want dat doelpunt had de wereld rond gegaan. In de 89ste minuut viel er dan toch een bevrijdend doelpunt voor Moeskroen en zijn nieuwe trainer Glenn De Boeck, Mulic schoof de 1-1 binnen.

Door de zege van Westerlo en het gelijkspel van OHL komt Moeskroen-Péruwelz nu samen met Westerlo op de laatste plaats te staan met 22 punten. Lokeren staat negende met 28 punten.

1011 keer bekeken