OHL raapt punt bij Zulte Waregem

Bekijk het matchverslag vanaf 12:30.

Zulte Waregem wou na de nederlaag tegen tien Genkenaars van vorige week uiteraard graag winnen. Als ze naar Play-off 1 willen dan moeten ze dit soort thuiswedstrijden over de streep trekken. Oud Heverlee Leuven wil hogerop en wil zich verzekeren van een plaats in play-off 2. De ploeg van Emilio Ferrera is aan een comeback bezig, maar vooral in uitwedstrijden worden er te weinig punten gehaald.

De wedstrijd ging in het begin goed over en weer. Leye mocht al snel vrijstaand richting doel koppen maar besloot recht op Riou. In de 23e minuut liep nieuwkomer Henrik Dalsgaard de zestien meter binnen. Er werd hem maar bitterweinig in de weg gelegd. De Leuvense verdediging, inclusief doelman Riou, verwachtte duidelijk een voorzet maar Dalsgaard prikte de bal verassend in de korte hoek binnen: 1-0. Net voor de rust verloor Poletanovic de bal op het middenveld. Remacle werd de diepte in gestuurd en leverde een voorzet/schot af voor Croizet die de bal kon binnenglijden: 1-1!

De tweede helft was nog geen minuut bezig of Baudry mocht alweer naar de kleedkamer. Hij trok, als laatste man, de doorgebroken Kostovski tegen de grond met het gekende gevolg. De vrije trap die uit de overtreding volgde werd door Trossard tegen de lat getrapt. Ook OHL moest de wedstrijd met tien man uitspelen. John Bostock controleerde de bal slecht en ging dan te gretig door op het been van Lepoint. De Brit pakte zijn tweede geel in tien minuten. Op het moment dat Zulte Waregem wat doorduwde, scoorde Azevedo op aangeven van Kostovski: 1-2! Ook Cerigioni kreeg meteen na zijn invalbeurt een opgelegde kans maar hij prikte de bal ongelukkig naast. In de blessuretijd kreeg Zulte Waregem nog een hoekschop. Abdou Diallo kon van dichtbij de bal in doel duwen: 2-2! Een al bij al billijk gelijkspel, al zijn beide ploegen daar weinig mee. 

1204 keer bekeken