Westerlo wint maar blijft laatste

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Na twee thuiszeges op rij heeft Westerlo nu ook buitenshuis een overwinning geboekt. Het versloeg STVV met 1-2 en geeft de rode lantaarn zo door aan Moeskroen-Péruwelz.

Voor spektakel moest je vanavond voor negen uur niet op Stayen zijn. In de eerste helft werd er slechts één keer binnen het kader getrapt. Vlak voor de rust voerde Westerlo een counter nagenoeg uitstekend uit. De Ceulaer verstuurde een prima pass naar Hyland, die trachtte Dutoit tegenvoets te verschalken, maar de Truiense doelman had een knappe beenreflex in huis. STVV kon daar geen degelijke poging op doel tegenover zetten. Een nul nulletje was de logische ruststand. 

STVV kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde vrijwel meteen. Tchité stuurde Rherras diep, die legde perfect breed tot bij Mahlangu. De Zuid-Afrikaan had de 1-0 maar in een leeg doel binnen te tikken. Nog geen vijf minuten later stelde Westerlo al gelijk. De Ceulaer zorgde nagenoeg eigenhandig voor de gelijkmaker. Hij snelde twee Kanaries voorbij, zette een derde in de wind en vloerde ook nog eens die in het doel: 1-1. Een kwartier voor tijd legde Rherras net buiten het zestienmetergebied, scheidsrechter Delacour legde de bal na minutenlang overleg met zijn assistenten er toch binnen. Gounongbe zette de elfmeter zelf om: 1-2. 

Dankzij de zege wipt Westerlo in de stand over Moeskroen-Péruwelz, dat thuis verloor van Lokeren. STVV moet langzaamaan naar beneden beginnen kijken. Het heeft nu nog slechts vijf punten voor op de Henegouwers.

2646 keer bekeken