Genk pakt punt mee uit Mechelen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:30.

KV Mechelen en Racing Genk openden de voetbalzaterdag van de 23ste speeldag. Mechelen as de betere in het spel, maar kon dat niet omzetten in de drie punten. Genk sleepte nog een gelijkspel uit de brand.

De eerste helft begon goed met enkele kansen voor Mechelen. Genk-doelman Bizot had een goede redding in huis op de pogingen van De Petter en Hanni. Dat was weliswaar het enige gevaar, want na het openingskwartier speelden beide ploegen te traag.

Na de rust kwam Mechelen dan toch op voorsprong. In de 47ste minuut De Petter kopte een voorzet van Paulussen tegen de netten, 1-0. Genk kwam amper in het spel voor en Mechelen had de wedstrijd in handen. Toch voetbalde het zelf ook weinig grote kansen bij elkaar. Veselinovic kreeg een uitstekende kopkans, maar doelman Bizot stond pal. Uiteindelijk viel het doelpunt nog aan de andere kant. Op een lange vrije trap van Ndidi klom Kabasele in de 87ste minuut hoger dan Veselinovic en de bal ging in de verste hoek binnen, 1-1.

Daarmee verliest Mechelen twee punten in eigen huis. Genk pakt ondanks een matige wedstrijd dan toch nog een punt mee van achter de kazerne. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Genk blijft voorlopig zesde, Mechelen staat twaalfde.

1263 keer bekeken