Kortrijk wint derby na spektakelrijk slot

Bekijk de samenvatting vanaf 2:18.

Na zes nederlagen op rij heeft KV Kortrijk nog eens kunnen winnen. Het versloeg in eigen huis KV Oostende met 2-1. Nieuwkomer Xavier Mercier was met een doelpunt en een assist de absolute uitblinker.

In de eerste helft zorgde Kortrijk volop voor eenrichtingsverkeer, al was het een kwartier wachten op de eerste kans. Papazoglou kopte een indraaiende vrije trap van Mercier slechts enkele meters naast. Vlak voor het halfuur zorgde de Franse nieuwkomer persoonlijk voor de openingsgoal. Lukaku tikte een dieptepass ietwat ongelukkig tegen Mercier aan, die alleen richting Biebauw stormde en koelbloedig in de verste hoek afwerkte: 1-0. Oostende voetbalde voor de rust nauwelijks een kans bij elkaar en mocht zich gelukkig prijzen dat het slechts één doelpunt in het krijt stond. Zo kopte Tomasevic een vrije trap van Marusic van dichtbij over en had Biebauw een goede reflex in huis op een lage schuiver van Marusic. 

Een kwartier pauze en een donderpreek van Yves Vanderhaeghe gaf Oostende een nieuw elan in de tweede helft. Het voetbalde zichzelf eenvoudig in de wedstrijd en creëerde zelfs kansen, maar Akpala faalde tot twee keer toe oog in oog met Keet. Aan de overkant bleef Mercier de gevaarlijkste man. Biebauw moest een harde vrije trap van de Fransman noodgedwongen in hoekschop duwen. In de slotfase kreeg Papazoglou nog een uitstekende mogelijkheid op de 2-0. De Griek omspeelde Biebauw, maar trapte dan te zacht naar het open doel, waar Milic al bij al makkelijk wegwerkte. In de slotfase leek het alsnog fout te gaan voor Kortrijk. Chanot verslikte zich in een lange bal. Canesin strafte de fout genadeloos af en plaatste de bal makkelijk voorbij Keet: 1-1. Het venijn zat hem volledig in de staart, want in de extra tijd wringde Mercier zich voorbij Jali. Hij legde de bal perfect tot bij Rolland, die de 2-1 van dichtbij kon binnentikken. 

Dankzij de zege klimt Kortrijk vier plaatsen in de stand. Het is nu negende. Voor Oostende verandert er niets: het blijft ook na het weekend alleen vierde.

 

3209 keer bekeken