Charleroi wil 5-0 na duel met Standard

Sporting Charleroi vraagt om de uitslag van de incidentrijke competitiewedstrijd tussen Charleroi en Standard (2-3) van 25 oktober om te zetten in een 5-0 forfaitscore. “Of om de wedstrijd op zijn minst te laten herspelen” aldus de advocaat van de Zebra’s. Standardsupporters hadden bommetjes op het veld gegooid, waarna de match 10 minuten werd stilgelegd. Na de herneming bogen de Rouches een 2-1 achterstand nog om in een 2-3 zege. 

 “Standard heeft de wedstrijd gewonnen door het agressieve gedrag van zijn supporters. Dat is competitievervalsing en valt op geen enkele manier te rechtvaardigen. Geen punten geven aan Standard is gelegitimeerd” aldus de advocaat van de Karolo’s tijdens de zitting van de geschillencommissie. “Bij het derde doelpunt van Standard gaat Charleroi-doelman Penneteau in de fout, omdat hij zich onveilig voelde en niet gefocust was op de wedstrijd” is het betoog.

Charleroi hekelt bovendien ook de houding van Standard in de hele zaak. “Na de wedstrijd werden de supporters opgehemeld, omdat zij met hun agressieve steun de wedstrijd hebben gewonnen voor hun club.” Charleroi vindt dat dit agressieve gedrag niet kan en vraagt dus om de uitslag in een 5-0 forfaitscore om te zetten. 

Bij Standard begrijpen ze de frustraties van Charleroi. "We weten dat er problemen zijn met onze supporters en we werken eraan" zei juridisch directeur Pierre Locht. Maar Standard vindt ook dat "de zaak niet groter mag gemaakt worden dan ze is. Waarom zouden er andere maatregelen (forfaitscore) moeten genomen worden dan bij soortgelijke gevallen in het verleden?" opperen ze bij de Rouches.

 

387 keer bekeken