Primeur: EK 2016 met doellijntechnologie

Op het Europees kampioenschap in 2016 zal er voor het eerst in de geschiedenis van het EK met doellijntechnologie gewerkt worden. Dat besliste de Europese voetbalbond UEFA vandaag in het Zwitserse Nyon. Ook in de Champions League finale in het seizoen 2016/2017 zal doellijntechnologie gebruikt worden.

Het is niet de eerste keer dat er doellijntechnologie gebruikt zal worden op een groot voetbaltornooi. Op het WK 2014 in Brazilië was er al een systeem van doellijntechnologie in werking. Ook in de Premier League en in de Bundesliga werkt men al met doellijntechnologie. "Dit zal ons helpen" zegt Gianni Infantino, secretaris-generaal bij UEFA, "het zal elke twijfel verdrijven of er al dan niet gescoord is." 

Hoe dan ook, door deze beslissing van UEFA kunnen de Rode Duivels alvast niet meemaken wat Oekraïne meemaakte op het EK 2012. Toen werd een doelpunt van de Oekraïners tegen Engeland niet toegekend, terwijl op de herhaling duidelijk te zien was dat de Engelse verdediger John Terry (zie foto) de bal van achter de doellijn wegtrapte.

482 keer gelezen