"2-1 of 1-1 is een groot verschil"

Voor Gouden Schoen Sven Kums was het een wedstrijd met een dubbel gevoel. In de eerste helft miste hij een strafschop, maar in de slotfase kon hij alsnog voor de 2-1 zorgen. “2-1 of 1-1, het is een groot verschil” weet Kums.“Nu moet Brugge toch komen, zij moeten winnen. Bij 1-1 moesten ze niet komen. Het geeft ons toch vertrouwen dat we opnieuw van een topclub kunnen winnen.”

Hein Vanhaezebrouck is, gezien de omstandigheden, tevreden met de krappe zege. “Als ik 2-1 buitenshuis verloren zou hebben, zou ik een tevreden trainer zijn. Maar anderzijds, zij moeten nu wel winnen tegen ons. Gelukkig hebben we in het slot de boel nog kunnen omdraaien.”

Michel Preud’homme was ondanks de late tegentreffer toch tevreden. “De spelers hebben hard gewerkt en veel mentaliteit getoond. We hebben ook een doelpunt op verplaatsing gescoord, alleen jammer van die late 2-1.” Op woensdag 3 februari ontvangt Club Brugge AA Gent voor de terugwedstrijd. “Ik zal pas spreken van een boost als we doorgaan in de beker” besloot Preud’homme.