Gent wint met 2-1 van 10 Club-spelers

Bekijk het matchverslaf vanaf 25:00.

AA Gent heeft in eigen stadion met 2-1 gewonnen van Club Brugge in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup. Club, dat een uur met een man minder speelde, kwam op voorsprong en maakte een belangrijk uitdoelpunt, maar Gent scoorde nog twee keer na de rust. 

In een sfeervolle Ghelamco Arena eiste AA Gent meteen de bal op. De thuisploeg was het gevaarlijkst in de openingsfase van de match en creëerde enkele kansen via Brecht Dejaegere. Club Brugge liet Gent doen en viel na 24 minuten met een man minder. Sven Kums wipte de bal over doelman Butelle, Dion Cools nam de rol van keeper even over en hield de bal met zijn hand uit doel. Rood voor Cools en strafschop voor Gent.

Sven Kums trapte dit seizoen al heel wat penalty’s binnen en zette zich ook nu achter de bal, maar zijn poging van vanavond werd uit doel gehouden door Club-doelman Butelle. Die laatste kwam wel snel uit zijn doel. Opvallend: volgens Play Sports meldde assistent Colemonts aan ref Wouters dat de Fransman te vroeg weg was, maar besliste de scheidsrechter om de redding toch goed te keuren.

Club op een diefje

In minuut 39 kreeg AA Gent het deksel op de neus. De Buffalo’s verloren bij een snel genomen vrije trap José Izquierdo uit het oog. De Colombiaan zette laag voor op Diaby en die kon de bal binnentikken. Club Brugge uit het niets op voorsprong en Gent had niet meteen een reactie in huis.

Gent wint in toegevoegde tijd

Met de 0-1-voorsprong begon Club Brugge vol vertrouwen aan de tweede helft, maar net zoals bij Gent voor de rust, viel het doelpunt aan de andere kant van het veld. Brecht Dejaegere tikte een laag, zwak schot van Nielsen in doel. De Buffalo’s gingen nadien nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer, maar Club hield stand en prikte zelf af en toe eens tegen.

In de toegevoegde tijd viel dan toch de 2-1 voor Gent. Een schot van Gouden Schoen Sven Kums week lichtjes af op Engels en verdween in doel. Even later werd het bijna 3-1, maar het doelpunt van Coulibaly werd afgekeurd voor buitenspel. De Buffalo’s trekken zo met een kleine bonus over twee weken naar Brugge, waar zal beslist worden welke club naar de Heizel mag voor de finale van de Beker van België. 

 

2846 keer bekeken