Mascherano veroordeeld tot 1 jaar cel

FC Barcelona-verdediger Javier Mascherano is door het Spaanse gerecht veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf voor belastingontduiking. De Argentijn moet ook een boete betalen van 815.000 euro, maar is bereid een nog hogere boete te betalen om niet naar de cel te moeten.

De 31-jarige Mascherano zou in 2011 en 2012 de belastingen hebben opgelicht voor zo’n 1,5 miljoen euro. De ploegmaat van o.a. Lionel Messi en Thomas Vermaelen bekende die feiten en betaalde het bedrag al terug, inclusief interest, maar legt tegelijkertijd de schuld bij een bedrijf dat hij inhuurde. Dat zegt hij in een bericht op Twitter en Facebook.

“Ik ben een professioneel sportman en geen expert op vlak van belastingen of de wet. Daarom heb ik me laten helpen door mensen die er wel iets vanaf weten. Toen ik in Barcelona aankwam heb ik een prestigieus fiscaal studiebureau ingehuurd. Zij hebben me bepaalde constructies aangeraden die volgens hen transparant en wettelijk waren.”

De kans dat Mascherano daadwerkelijk naar de gevangenis moet, is klein. Dat komt omdat celstraffen onder de twee jaar bijna nooit worden uitgezeten in Spanje, tenzij het om geweldpleging gaat. 

1270 keer gelezen