Standard staat dicht bij bekerfinale

Bekijk het matchverslag vanaf 40:40.

Standard heeft in eigen huis met 2-0 gewonnen van Racing Genk in de heenwedstrijd van de halve finales van de Croky Cup. De Rouches nemen zo een optie op een plek in de bekerfinale, die op 19 maart wordt gespeeld.

De twee vernieuwde teams begonnen dit weekend sterk aan de tweede seizoenshelft en hebben van de beker een hoofddoel gemaakt. Thuisploeg Standard begon furieus aan de match. De Rouches grepen Genk meteen bij de keel en in de zesde minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Junior Edmilson kopte een voorzet van Dossevi voorbije doelman Bizot. Het is het eerste doelpunt voor de jonge aanvaller in het shirt van de Rouches.

Na een openingskwartier dat volledig voor Standard was, kwam Racing Genk stilletjes aan terug in de wedstrijd. De grootste kans was voor Karelis, die na zijn wereldgoal tegen Zulte Waregem mocht starten in de basis. De Griek liet de gelijkmaker echter liggen. Net op het moment dat Genk het evenwicht leek te herstellen, haalde Adrien Trebel van ver uit en verdubbelde hij de voorsprong voor de Rouches. Genk-goalie Bizot zag er bij die fase niet al te best uit. Vlak voor de rust kreeg Karelis nog een reuzekans op de 2-1, maar doelman Hubert lag opnieuw in de weg.

Genk eindigt met tien

Na een interessante eerste helft lag het tempo na de pauze een pak lager. Standard consolideerde zijn voorsprong en de bezoekers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, maar groot gevaar leverde dat niet op. Tien minuten voor tijd viel Genk ook met een man minder. Dewaest kwam te laat met zijn tackle op Edmilson en pakte zo zijn tweede geel van de avond.

Standard nam daarna het commando weer over, maar scoren lukte niet meer. Met deze 2-0-overwinning doen de Rouches een uitstekende zaak met het oog op de bekerfinale en hebben ze een goede uitgangspositie in de terugwedstrijd. Die vindt plaats op 2 februari in de Cristal Arena.  

1590 keer bekeken