Hein klaar voor 10e confrontatie met MPH

Een dag voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Croky Cup tussen AA Gent en Club Brugge blikte Hein Vanhaezebrouck vooruit op die match. Een duel dat ook de tiende confrontatie is tussen Vanhaezebrouck en Michel Preud’homme.

Vanhaezebrouck kan al voor een zevende keer winnen van zijn collega-trainer. “Dat is mooi en we zullen proberen te winnen, maar Michel zal er ook alles aan doen om te winnen.” Daarnaast houdt de trainer van Gent zich ook niet bezig met persoonlijke statistieken. “Statistieken over mijn ploeg houd ik wel bij.”

"Club meer ervaring met heen- en terugwedstrijden"

De halve finales van de Beker van België worden over twee wedstrijden gespeeld, een systeem waar AA Gent nog beter mee moet omgaan, vindt Vanhaezebrouck. “Het is ook iets speciaal. Je speelt eigenlijk een wedstrijd die niet beslissend is, dus je moet zorgen voor een goede uitgangspositie om die terugwedstrijd optimaal aan te vatten. Vorig jaar zijn we daar niet goed mee omgegaan tegen Anderlecht.”

De trainer van Gent ziet ook dat tegenstander Club Brugge daar al meer ervaring mee heeft. “Zij hebben al vaker die heen- en terugwedstrijden gespeeld op Europees niveau. Wij hebben daar weinig ervaring mee.”

"Te lang gewacht met Poulain"

Hein Vanhaezebrouck bevestigde op zijn persconferentie ook dat verdediger Benoît Poulain niet naar AA Gent gaat. Ondertussen raakte bekend dat de verdediger bij Club Brugge tekent. “Hij had goesting om naar Gent te komen, maar het heeft bij ons te lang aangesleept. Ik had hem er graag bij gehad, maar het is te lang blijven hangen bij ons, waardoor hij gekozen heeft voor een van de ploegen die hem blijkbaar sneller of duidelijker wou.”