De Boeck nieuwe coach Moeskroen

Glen De Boeck (44) is woensdagmiddag voorgesteld als nieuwe trainer van Moeskroen-Péruwelz. Hij tekende een contract voor de rest van het seizoen en volgt er Cedomir Janevski op, die dinsdag werd ontslagen. De job van De Boeck is duidelijk: Moeskroen in eerste klasse houden.

De Henegouwse club verloor zijn laatste drie wedstrijden en zakte in het klassement naar de voorlaatste plaats. Het verschil met de laatste, Westerlo, is slechts twee punten. De Boeck beseft dat hij voor een moeilijke opdracht staat, maar is gemotiveerd. “Ik ben een winnaar. Ik haat het om te verliezen en kom dan ook naar hier om te winnen. Alles is hier aanwezig, er is gewoon wat meer efficiëntie nodig.”

Voor De Boeck is het een comeback als trainer na ruim twee jaar. In 2013 werd hij ontslagen als coach van Waasland-Beveren. Daarvoor stond hij aan het roer bij de Belgische eersteklassers Cercle Brugge en Germinal Beerschot. “Ik heb tussentijds wat afstand genomen, maar de microbe en de passie is gebleven. Ik ben hier nu klaar voor, mentaal en fysiek.”

285 keer bekeken