Maes: "Ik wil beker derde keer winnen"

“Racing Genk wint de Beker van België omdat de club een bekerverhaal heeft en omdat de focus er is.” Dat zegt trainer Peter Maes een dag voor de halve finale in de Croky Cup tegen Standard.

In het rustige Limburg bereidt Racing Genk zich voor op de verplaatsing naar Luik voor de heenwedstrijd in de halve finales van de Beker van België. Genk won die in het verleden al vier keer en heeft dit seizoen een hoofddoel gemaakt van die beker. Met Peter Maes hebben de Limburgers een coach in huis die weet wat het is om de beker te winnen. “Er zijn nog collega’s die hem twee keer hebben gewonnen, maar een derde keer deed er nog maar eentje (Urbain Braems).”

Maes won de beker al twee keer met Sporting Lokeren, in 2012 en 2014. “Het is een persoonlijke ambitie om die derde erbij te hebben. Met het bekervoetbal wordt al eens gelachen in vergelijking met de play-offs, maar het kan een enorme boost zijn. Ik heb vorig jaar ook een topclub gezien die de finale won en heel blij was.”

Ploegen in vorm

Genk en Standard zijn beide in goede vorm uit de winterstop gekomen. “Dat is wel duidelijk denk ik. Het zijn twee ploegen die van ver komen, die bijna van nul zijn moeten beginnen. We zijn alle twee stelselmatig onze weg aan het vinden en dit kan een heel mooi opstapje zijn.”

In de competitie delen ze de zesde plaats met elk 31 punten. Peter Maes denkt dan ook dat Genk en Standard aan elkaar gewaagd zijn, maar de beker is toch nog iets anders dan de competitie. “In het bekerverhaal kan alles. Winst of verlies daar kan je ook meepakken naar de competitie. We proberen dit positieve elan aan te houden.”