Blatter krijgt nog altijd loon van FIFA

Hij staat dan wel acht jaar geschorst aan de kant, maar voormalig FIFA-voorzitter Sepp Blatter krijgt nog altijd zijn loon van de Wereldvoetbalbond. Alleen de verkiezing van een nieuwe voorzitter kan daar iets aan veranderen.

Sepp Blatter werd in december voor acht jaar geschorst door de Ethische Commissie van de FIFA. Hij kreeg die straf voor een betaling van 2 miljoen Zwitserse frank (1,8 miljoen euro) uit 2011 aan UEFA-voorzitter Michel Platini, die ook een schorsing van acht jaar kreeg. Maar sinds zijn schorsing, wordt Blatter nog altijd doorbetaald. De Zwitser krijgt wel geen bonussen meer, omdat hij zijn taken als voorzitter niet uitvoert.

Het is een woordvoerder van de FIFA die het verhaal vertelt aan persagentschap Reuters. Hij legt ook uit dat enkel de verkiezing van een nieuwe voorzitter daar iets aan kan veranderen. “Tot dan is Blatter de verkozen president en daarom moet hij zijn loon ontvangen. Dat is contractueel vastgelegd.” De nieuwe voorzittersverkiezingen van de FIFA staan gepland op 26 februari. 

534 keer gelezen