Inter ontbindt contract Vidic

Inter Milaan en Nemanja Vidic hebben hun samenwerking in onderling overleg beëindigd. Dat bevestigt de Italiaanse eersteklasser op zijn website.

De Servische verdediger streek in juli 2014 neer in Milaan, waar hij vorig seizoen 28 wedstrijden speelde en één doelpunt maakte voor de Nerazzurri. Dit seizoen speelde Vidic nog geen minuut. Hij raakte zwaar geblesseerd aan de rug en moest afgelopen zomer onder het mes voor een operatie aan een hernia. Op de clubwebsite gaf Vidic nog een laatste boodschap: “Ik bedank heel de Inter-familie en de supporters en wens de club veel succes toe in de toekomst. Forza Inter voor altijd!”

Nemanja Vidic, voormalig Servisch international, ruilde in januari 2006 Spartak Moskou voor Manchester United. Bij de Red Devils groeide Vidic uit tot absolute sterkhouder en kapitein van het team. In totaal speelde hij 8,5 seizoenen bij Man U en won hij er vijftien prijzen. Voor zijn periode in Rusland speelde de nu 34-jarige verdediger bij Rode Ster Belgrado (2000 – 2004) dat hem in het seizoen 2000/2001 uitleende aan Spartak Subotica. 

448 keer gelezen