Mignolet verlengt bij Liverpool

Simon Mignolet heeft zijn contract bij de Engelse eersteklasser Liverpool verlengd met vijf jaar. de nieuwe verbintenis loopt nu tot het einde van het seizoen 2020-2021. De doelman van de Rode Duivels is blij met de contractverlenging: “Ik wil een leider worden binnen de ploeg.”

“Ik ben blij dat ik voor een lange periode op Anfield kan blijven”, reageert Mignolet op de website van Liverpool. “Ik word ook ouder en kom in de jaren waarvan men zegt dat een doelman dan op zijn best is. Bij een langdurig contract hoort ook meer verantwoordelijkheid. Ik wil dan ook een leider worden binnen de groep.”

“Ik blijf hard werken, samen met de keepertrainers en de rest van de club die mij hun vertrouwen hebben gegeven met dit nieuwe contract. Ik wil hen daarvoor bedanken, maar woorden zijn niet genoeg. Ik moet dat tonen op het veld.”

Simon Mignolet is een jeugdproduct van Sint-Truiden. In 2010 kwam hij in de Premier League terecht bij Sunderland. Sinds juni 2013 speelt hij bij The Reds, bij wie hij al 122 keer tussen de palen stond. In 2015 miste hij slechts drie wedstrijden in de Engelse eerste klasse en verzamelde hij meer clean sheets dan alle andere doelmannen in de Premier League in 2015.

96 keer gelezen