Duivels oefenen 4 keer in aanloop naar EK

De Belgische voetbalbond heeft maandagmiddag het programma voorgesteld waarmee de Rode Duivels zich zullen voorbereiden op het Europees kampioenschap van deze zomer in Frankrijk. In die voorbereiding oefenen de Duivels zoals eerder bekend tegen Portugal en Zwitserland, daarnaast komen er ook oefenduels tegen Finland en Noorwegen.

De wedstrijd tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo vindt plaats op 29 maart in het Koning Boudewijnstadion. Nog voor het einde van de play-offs in de Jupiler Pro League trekken de Rode Duivels op stage naar Knokke-Heist (19/05 – 21/05). Meteen daarna reizen onze landgenoten richting Zwitserland, waar ze van 22/05 tot en met 28/05 een stage afwerken in Lauzanne. Die wordt afgesloten met een wedstrijd tegen het Zwitserse nationale team op 28 mei.

Na het verblijf in Zwitserland volgt een stage in Genk (29/05 – 06/06). Op 1 en 5 juni oefenen de Rode Duivels thuis tegen respectievelijk Finland en Noorwegen. Op 7 juni vertrekken ze dan naar Frankrijk, waar ze zes dagen later hun eerste wedstrijd spelen op het EK tegen Italië. 

1064 keer bekeken