18/01/'14: KDB voor €21 milj naar Wolfsburg

Exact twee jaar geleden was de overstap van Kevin De Bruyne naar VfL Wolfsburg helemaal rond. Die Wölfe betaalden zo’n 21 miljoen euro voor de Rode Duivel aan Chelsea, een groot verschil met de 75 miljoen euro die Manchester City afgelopen zomer betaalde.

Bij Chelsea vond De Bruyne zijn draai niet. Tijdens zijn half jaar bij The Blues speelde KDB slechts negen wedstrijden, waarin hij één assist gaf. In het anderhalve seizoen bij Wolfsburg groeide hij daarentegen uit tot een van de sterkhouders in de Bundesliga. Met Wolfsburg noteerde de middenvelder een topseizoen 2014-2015 waarin ze de Duitse Beker en Supercup wonnen. 

Dankzij die sterke prestaties versierde Kevin De Bruyne een recordtransfer naar de Engelse eersteklasser Manchester City. Na een transfersoap die de hele zomer van 2015 duurde, tekende KDB eind augustus bij de Citizens. De club van onder andere Vincent Kompany legde zo’n 75 miljoen euro neer voor de middenvelder, waardoor De Bruyne tot nu toe de duurste Belg ooit is.

Marktwaarde stijgt enorm

Ook de marktwaarde van De Bruyne explodeerde het voorbije jaar. Begin januari 2015 was hij zo’n 20 miljoen euro waard, vandaag is dat 60 miljoen euro. Maar liefst 40 miljoen euro meer. Hij laat zo onder meer Luis Suarez en Neymar van FC Barcelona achter zich, van wie de marktwaarde het voorbije jaar met 30 miljoen euro steeg. In de top 10 vinden we nog twee andere Rode Duivels terug: Eden Hazard en Christian Benteke. 

Bron: www.transfermarkt.nl

572 keer gelezen