Standard legt Lokeren over de knie

Bekijk het matchverslag vanaf 24:00.

Half oktober stonden Lokeren en Standard na elf speeldagen laatste en voorlaatste. Vandaag, drie maanden later zitten beide ploegen mee in het peloton dat nog aanspraak maakt op Play-Off 1.

Lokeren kreeg de eerste kans van de wedstrijd toen Patosi een vrije trap goed aansneed. Helaas was er geen ploegmaat die de bal in doel kon verlengen. Daarna nam Standard de wedstrijd in handen en kreeg het verschillende kansen om de score te openen. Op de kopbal van Badibanga stond Odoi goed in de weg en even later had Verhulst een goede reflex in huis op de inzet van Fiore. Het was Yatabare die de grootste kans op de openingstreffer pal op een Lokeren-verdediger kopte.

In de tweede helft kreeg Standard wel waar het recht op had. Het was Santini die de score opende in de 56ste minuut, nadat hij te veel vrijheid kreeg in de zestien. Met een laag schot zette hij de 1-0 op het bord. Negen minuten was het alweer raak voor Santini. Op een voorzet van Goreux kopte de spits de 0-2 tegen de netten. In het slot kreeg Tetteh nog dé kans op de 0-3 toen hij alleen op Verhulst af ging, maar hij schoot op de benen van de Lokeren-doelman.

Dankzij de zege komt Standard nu zevende te staan met 31 punten en daarmee heeft het even veel punten als de zesde in de stand, Genk. Lokeren ziet de Rouches uitlopen en staat negende met 27 punten.

1981 keer bekeken