Sterk AA Gent wint van Anderlecht

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

AA Gent heeft zijn leidersplaats met een uitstekende prestatie teruggeclaimd. De Buffalo's versloegen in eigen huis Anderlecht. Een vroeg en een laat doelpunt van Laurent Depoitre volstonden voor de overwinning.  

Anderlecht kreeg in de openingsfase geen grip op de wedstrijd. Kums, Milicevic en Depoitre – het podium van de Gouden Schoen – combineerde naar hartenlust doorheen de Brusselse defensie. Depoitre trapte de eerste kans nauwelijks een meter naast. Na tien minuten kopte Neto een hoekschop tot bij Nielsen, die van dichtbij kon knikken maar dat pal op Proto deed. Bij de derde kans voor de Buffalo’s was het wel raak: Dejaegere zette Deschacht prachtig in de wind en bood Depoitre de niet te missen openingstreffer op een dienblad aan. Paars-wit wist niet van welk hout pijlen maken en ontsnapte even later zelfs aan de 2-0. Simon dribbelde zich knap voorbij Heylen, waarop Milicevic de voorzet van de Nigeriaan tegen de buitenkant van de paal trapte. Vlak voor de rust kreeg Anderlecht de kans op de gelijkmaker. Sels bokste een schot van Najar in de voeten van Suárez, maar de Argentijn was te verrast om binnen te duwen.

Ook in de tweede helft was de landskampioen de beste ploeg, al was de beste kans na de pauze wel voor Anderlecht. Suárez wrikte zich goed los van Nielsen en legde prima breed tot bij Okaka, maar de Italiaan tikte de bal van dichtbij op Sels. AA Gent had het betere van het spel, maar uitgezonderd wat harde afstandsschoten van Milicevic en Simon kon het Proto niet meer echt onder druk zetten. Vlak voor het einde leed Nielsen onnodig balverlies. Lukebakio snelde ervandoor, maar trapte hard naast. In de slotminuten verloor Kara domweg de bal. Proto kon de poging van Depoitre nog stoppen, maar in de herneming scoorde de Gentse aanvaller alsnog: 2-0. Dankzij deze zege laat de landskampioen Club Brugge opnieuw achter zich in de stand. Donderdag komt blauw-zwart in de beker op bezoek in de Ghelamco Arena. Door het verlies zakt Anderlecht in het klassement naar plek drie. 

 

6164 keer bekeken