Dutoit houdt STVV recht tegen Charleroi

Bekijk het matchverslag vanaf 13:15.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op Mambourg kreeg het publiek geen doelpunten te zien. Charleroi en STVV konden niet scoren, wat voornamelijk de verdienste van de doelmannen was. Penneteau en Dutoit speelden een voortreffelijke partij.

De eerste helft stond allesbehalve bol van de kansen. Na een wel erg lichte duwfout van Cuevas op Pollet kreeg Perbet vanop de stip de uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt. De Fransman miste eerder dit seizoen al een strafschop tegen Anderlecht en Zulte Waregem en deed dat tegen STVV opnieuw. Dutoit lag in de goede hoek en stopte de elfmeter. Vlak voor de rust lieten de Truienaars Perbet ei zo na alsnog scoren. Bij een vrije trap werd hij aan de tweede paal helemaal vrijgelaten, maar opnieuw hield Dutoit de Kanaries overeind.

Ook in de tweede helft etaleerde de Truiense doelman zijn klasse. Vlak na de pauze sloeg hij een geplaatste kopbal van Dessoleil uit zijn doel. Aan de overkant kreeg ook STVV verschillende kansen, maar Rherras en Schoofs konden niet scoren. Een kwartier voor tijd leverde de ingevallen Stevance een perfecte voorzet af bij Ndongala, maar die gleed de bal van dichtbij over. Het bleef 0-0, waardoor Charleroi opnieuw op gelijke hoogte komt van KRC Genk. STVV wipt in de stand over KV Mechelen naar de tiende plek.

363 keer bekeken