Westerlo pakt zege in spektakelstuk

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Westerlo is 2016 begonnen met een ontzettend belangrijke zege tegen KV Mechelen. Invaller en debutant Julien Vercauteren maakte er vlak voor tijd met een heerlijke goal 3-2 van.

Westerlo moest na de winterstop zo snel mogelijk punten pakken om van die laatste plaats weg te geraken. Mechelen wou ook absoluut winnen om nog kans te maken op play-off 1. De eerste helft ging goed op neer met kansen langs beide kanten. Het eerste gevaar kwam van de bezoekers en bij Mechelen is de gevaarlijkste man nog steeds Sofiane Hanni. De Franse Algerijn kreeg de bal niet voorbij Van Langendonck. Westerlo kreeg ook kansen, maar Gillet stond sterk te keepen. Henkens knalde op de vuisten van Gillet. En ook De Ceulaer kon oog in oog met de doelman niet scoren.

Meteen na de rust werd er dan toch gescoord in ’t Kuipje. Cocalic klom het hoogst op een vrije trap van Matthys en de Bosniër kopte de bal voorbij Van Langendonck. 0-1 en de bezoekers op voorsprong. Lang kon Mechelen niet genieten van die voorsprong. Westerlo kon meteen terugslaan via Gounongbe. De Westelse spits toonde zich sterker in de lucht dan Cocalic en kopte de bal voorbij Gillet. 1-1 en Westerlo weer in de wedstrijd. Na een knappe aanval kon De Ceulaer koppen, maar de beresterke Gillet kon alweer redding brengen. Derde keer, goede keer dacht De Ceulaer en bij zijn derde poging kon hij eindelijk Gillet verschalken. Met enkele knappe zoolbewegingen maakte hij zich vrij en maakte hij er 2-1 van. Maar ook nu bleef de voorsprong niet lang op het scorebord. Drie minuten later was er een knappe actie van Hanni en de Mechelse topschutter trapte zijn tiende van het seizoen binnen. Het leek dan af te stevenen op een gelijkspel, maar vlak voor tijd was er ineens invaller Julien Vercauteren. Die nam de bal heerlijk op z’n linker en knalde de bal in de linkerbovenhoek. Een fantastische goal en goed voor drie heel belangrijke punten voor Bob Peeters en Westerlo. 

2986 keer bekeken